Ta vare på det som er bra: Askerparken!

Et enkelt råd i livet, er å verdsette og verne om det som er bra, særlig i krisetider.

29. mars 2021

Leserinnlegg 29.3.21

Rina Ihlen, Sivilarkitekt, medlem i Miljøpartiet De Grønne

Vi står overfor en natur- og klimakrise. Å bygge ned natur er ingen utvikling. Dette må vi nå lære oss. Utvikling er å slutte fred med naturen. Det er på tide at Asker kommune er stolt av sin Askerpark og ikke rasler med sablene for å tilfredsstille eiendomsutviklere og entreprenører. Med full boligutbygging ved Billingstad og Høn Landås burde Asker administrasjon roe seg ned. Flytt fokus til planlegging av Asker sentrum med E18 i tunnel eller under lokk.

Askerparken har unike kvaliteter med sin topografi. Skidag for barneidretten hadde utlån av hoppski, ski orientering og langrennsløype til stor glede for deltagere og tilskuere!

Som arkitekt i Husbanken, deltok jeg i et regionalt samarbeid med fylkeskommunene i Buskerud, Telemark og Vestfold om stedsutvikling. Vi gjennomførte konferanser. En felles utfordring var: «Hvordan skape liv i tettstedene våre?» Asker sentrum har nettopp svaret: Føyka og Askerparken. De skaper liv i Asker sentrum året rundt fra morgen til kveld, til glede for alle generasjoner.